Чи стане новий Ford Lingyu лідером китайського ринку серед позашляховиків великого розміру?

Сьогодні ми поговоримо про 7-місний повнорозмірний позашляховик Ford Lingyu. Наприкінці лютого 2023 Ford анонсувала продаж нової моделі Lingyu, який в інших країнах має назву Ford Equator.

Раніше Ford Explorer був представником великого позашляховика на китайському ринку і він мав шалений попит – лише за грудень 2022 року продали 4000 автомобілів. Та головними перевагами моделі Lingyu, як заявляє джерело, будуть більш розкішні комплектації, нижча ціна та нове компонування на 5, 6 та 7 місць. Виробництво буде налаштовано у Китаї і відповідати за це буде фірма Jiangling Ford (підрозділ Ford China), яка презентувала 7 варіантів Lingyu за ціною від 25 250 до 32 250 доларів.

Зовнішній вигляд Lingyu відповідає останнім тенденціям фірмового стилю Ford. Лицьова частина має восьмикутні геометричні грати з хромованими стільниками. До того ж, вона здається оптично більшою завдяки оригінальній роботі ліній і динамічним змінам фактури. Дизайн денних ходових вогнів виразний завдяки особливим фарам у формі L. Задні ліхтарі досить унікальні, бо включають в себе, як плоскі, так і загострені елементи з багатоточковими світлодіодними лампами.

Бічний вигляд кузова без особливих відмінностей досить гармонійний і спортивний для великорозмірного позашляховика. Це підтверджують і габарити автомобіля Ford Lingyu, де довжина складає 4905 мм, ширина – 1930 мм, висота кузова — 1930 мм, а колісна база — 2865 мм. Lingyu пропонує не тільки 5-місцеву та 7-місцеву версії, але й 6-місцеву версію, яка багата на опції і також може задовольнити переваги різних споживачів. При такому розмірі кузова салон Ford New Lingyu може мати компонування сидінь «2/2/2», «2/2/3», «2/3/2».

Так, звичайно, він менший за 7-місний позашляховик Ford Explorer, але має достатньо місця, щоб комфортно розмістити 7 пасажирів. До речі, з приводу комфорту, то саме в цій моделі конструктори Ford приділили багато увагу сидінням і створили гарну домашню атмосферу. Для цього були використанні крісла авіаційного типу с регульованими підлокітниками та підголівниками. Підголівники мають 3 ступеня регулювання, а сидіння 2 і третього рядів – 4 напрямки відкидання та нахил до 145°.

Якість оздоблювальних матеріалів салону на найвищому рівні. В інтер’єрі використано два цікаві варіанти поєднання кольорів: Morning White Light + Starry Black Light та Moon Grey Shadow + Starry Black Light. По центру два 12,3-дюймових екрана: один відповідає за інформаційно-розважальну систему, інший — за цифрову РК-панель приладів. Центральний екран керування підтримує інтелектуальну автомобільну систему Tencent TAI 4.0. Вона, в свою чергу, контролює голосове керування, навігаційну карту Tencent AR у реальному часі, систему підключення смартфона Carlife, HiCar та інші функції.

У Ford Lingyu велике значення приділяється не тільки красі салону, а й безпеці пасажирів. По-перше, усі моделі Lingyu оснащені сімома подушками безпеки та бічними шторками безпеки для всіх трьох рядів сидінь. До стандартної комплектації входить система візуалізації 360-градусного панорамного зображення для всіх моделей. Активні системи включають цілий комплекс інтелектуальної допомоги водієві Co-Pilot 360°, в який входять такі системи, як:

LKA — система допомоги при утриманні смуги руху;

ACC — адаптивний круїз-контроль;

LDW — система попередження про вихід зі смуги руху;

FCW — система попередження про лобове зіткнення;

AEB — інтелектуальний індуктивний захист гальм;

LCA — система допомоги при зміні смуги руху (система попередження про швидке наближення автомобіля);

HDC — система запобігання крутим схилам;

APA — система автоматичної допомоги при паркуванні;

HHC — система допомоги при спуску.

Під капотом представлений лише один 2,0-літровий двигун Ford EcoBoost 225 з максимальною потужністю 224 к. с. або 165 кВт. Працює він в поєднанні з 6-ступінчастою коробкою передач із подвійним зчепленням мокрого типу.

В цілому Ford не розчарував своїх шанувальників на китайському ринку, а навпаки зробив новий Lingyu бажаним придбанням для багатьох споживачів. І велику роль в цьому відіграє саме ціна позашляховика, яка набагато менше серед імпортованих автомобілей подібного класу. Дизайн інтер’єру та екстер’єру Lingyu можна вважати одним із найкращих у всій лінійці Ford. Технічний рівень оснащення, кількість підтримуваних технологій, зручний і комфортний салон, наявність різноманітних компоновок — складають дуже сильну конкурентоспроможну модель в сегменті 7-місних позашляховиків.