Câteva mașini pentru a evita cumpărarea

De ani de zile, Consumer Reports a clasat cele mai bune și cele mai proaste mașini. Jurnaliştii efectuează cercetări detaliate asupra performanţei, confortului, siguranţei şi economiei fiecărui vehicul. În cazuri rare, modelele noi sunt evaluate „nerecomandat”.

Astfel de cazuri se termină cu scandaluri și eșecuri în vânzări. Și ce mașini le-a recunoscut publicația autorizată ca fiind cele mai proaste din ultimii ani, vom spune acum.

1. Suzuki Samurai

Micul Suzuki Samurai a fost considerat de mulți ani unul dintre cele mai puternice și fiabile SUV-uri mici din lume. modelul a concurat cu succes cu Jeep CJ-7 și Wrangler, dar în 1988 Consumer Reports a publicat un raport în care a calificat mașina prea periculoasă pentru drumurile americane. Judecând după rezultatele testelor, Suzuki Samurai are o mare tendință de a se răsturna. Jurnaliştii au contactat direct 150.000 de proprietari de samurai şi le-au cerut să-şi înlocuiască maşinile cu altele mai sigure. compania auto a dat în judecată Consumer Reports pentru daune și vânzări reduse, dar după ani de deliberare, cazul a fost „conciliant”.

2. Isuzu Trooper

Ca și în cazul Suzuki, Consumer Reports a fost supus unor teste îndoielnice de răsturnare Isuzu Trooper. Ca urmare a publicării unui rating negativ, vânzările de SUV-uri au scăzut brusc. Instanța a constatat că jurnaliștii au ascuns puțin pericolul, dar producătorul auto japonez nu a reușit să corecteze o serie de defecte de design care afectează siguranța. În 2008, Isuzu a încetat să mai vândă mașini în SUA.

3. Mitsubishi Pajero, 2001

Când Mitsubishi a lansat noua generație Pajero în 1999, s-a acordat o atenție deosebită dimensiunilor și siguranței sale. Dar testele Consumer Reports au arătat contrariul. S-a dovedit că la viraj cu o viteză de 60 de kilometri pe oră, mașina prezenta un risc periculos de mare de răsturnare. Prin urmare, jurnaliștii au acordat mașinii un rating destul de slab. Ca urmare, vânzările Pajero au fost modeste, iar modelul a fost retras de pe piața americană în 2006.

4. Smart ForTwo

În ciuda tuturor eforturilor Mercedes-Benz, runabout-urile lor nu au reușit să atingă popularitatea dorită. Când primele mașini ale acestei mărci au apărut în 1998, un consum de combustibil de 7,4 litri la 100 de kilometri a fost un rezultat excelent. Dar acum această cifră este departe de cea mai bună. În plus, Smart are o mulțime de dezavantaje — cabină îngustă, probleme cu transmisia, turbo, etc. Așa că nu este surprinzător că o analiză a Consumer Reports a constatat că: „Acest mic cu două locuri este bun pentru conducerea în oraș, dar acesta este sfârșitul pozitive.”

5. Nissan Murano, 2003

Când compania japoneză Nissan a introdus noul crossover Murano în 2002, această mașină avea un aspect impresionant, dimensiuni compacte și interior de înaltă calitate. Și vânzările au început bine. Dar asta nu a împiedicat Consumer Reports să își prezinte propriile constatări. În timpul testelor, s-a constatat că direcția devine mai rigidă în timpul virajelor strânse, ceea ce face dificilă controlul mașinii. În ciuda popularității lui Murano, revista a dat mașinii o recenzie negativă. Când inginerii Nissan au remediat problema, Consumer Reports a testat din nou modelul din 2005 și a venit cu un rezultat excelent.

6 Mercedes-Benz CLA

Mercedes-Benz CLA este un coupe atractiv cu 4 uși, dar acest model are un dezavantaj major: tracțiunea față, care nu se potrivește bine cu aspectul unei mașini sport. Iar pentru versiunea 4×4, care face din mașină un adevărat Mercedes-Benz, va trebui să plătiți în plus. Nu este cea mai proastă mașină, dar a fost pe lista „Cea mai proastă mașină sportivă” a Consumer Reports aproape în fiecare an de la debutul său în 2013 și până astăzi.

7Fiat 500L

Este greu de așteptat la o calitate înaltă de la Fiat 500L, deoarece aceste mașini sunt produse la fabrica din Serbia unde au fost produse mașinile Yugo. Dintre acestea, 500L a moștenit nefiabilitatea și manopera teribilă. În ciuda prețului scăzut, timp de cinci ani, Fiat 500L a fost clasat în mod regulat drept „cel mai prost” de către Consumer Reports.